by

Veganistische schotel

veganistische schotel

Ingredienten:

  • zwarte of aduki bonen
  • zilvervliesrijst van de natuurwinkel
  • komijn
  • rozijntjes
  • kombu/kelp
  • een ui
  • 2 teentjes knoflook
  • paprika
  • Blikje bio tomatenblokjes (liever een glazen pot)
  • paprikapoeder
  • gember of gemberpoeder
  • kurkumma
  • chilipeper gemalen
  • andijvie
  • Zonnebloempitten

Zet de rijst op met de kombu en komijn. (een vingerkootje water bovenop de rijst, dan kan je hem droogkoken)

Indien je droge bonen gebruikt, moeten die minimaal een nacht geweekt worden. Je kan ze samen koken met de rijst, maar meestal duren de bonen langer dan de rijst. Dus dan wellicht beter in een aparte pan. Granen en bonen complimenteren elkaar wél. (samen beter)

Fruit een uitje aan met wat olijf of kokosolie, voeg ook de knoflook toe.
Voeg dan de kruiden toe. Als het wat gaar is mag de paprika erbij. Als de paprika wat gaar is, mogen de tomaten blokjes erbij. En proef na een tijdje of de smaak goed is.

Kijk of de rijst bijna gaar is. Voeg zo nodig water toe. Als je het goed doet, kan je op het laatste moment het vuur uit zetten en de rijst laten nagaren in de pan. Hij mag dan nog een beetje vochtig zijn. Indien je voorgekookte bonen had, kan je die ook in de pan van rijst doen.

Je kan nog wat zonnebloempitjes roosteren onder de grill van de oven. Paar minuutjes, blijf erbij!

Als alles gaar is serveren met andijvie.

Eetsmakelijk!

Goed voor de nieren ying en yang, qi opbouwend, verwarmend, verdrijft vocht, verminderd overgewicht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *