by

APPEL ROTSBLOKJES

(eigenaar onbekend)

DIT HEB JE NODIG:

  •       100 gram boekweitmeel
  •       75 gram gemalen hazelnoten ( hazelnootmeel)
  •       een eetlepel stevia kristal sweet Xtra
  •       vier grote appels ( ras naar keuze) gewassen enin de schil gelaten
  •       een theelepel wijnsteen bakpoeder
  •       vier eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  •       een banaan in stukken
  •       twee kleine eieren
  •       een theelepel kaneelpoeder ( ceylon)
  •       een kopje geweekte rozijnen

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de kokosolie, stevia, banaan en kaneelpoeder samen romig.

Voeg één voor één de eieren toe en klop door.

Voeg het meel en bakpoeder toe en klop tot een beslag. Snij de appels in kleine stukjes en spatel deze samen met de rozijnen door het beslag.

Stort het beslag uit op de bakplaat en verdeel gelijkmatig zodat er een soort plak ontstaat.

Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25/30 minuten, controleer tussentijds regelmatig. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat goed afkoelen en snij/breek de plak vervolgens in brokjes.