by

Bloemkool prei schotel

Bloemkool prei schotel met bruine rijst
Bloemkool prei schotel met bruine rijst

Door: Angela Coulet

Voor 3/4 personen

Ingrediënten:

  • biologische kippendijen 300 gram
  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • zilvervliesrijst
  • 2 bouillonblokjes (Lenovis zonder gist)
  • maïzena, arrowroot of kuzu om te binden

Nodig: een pan voor de rijst en een grote wokpan

Lenovis boullion zonder gist
Lenovis boullion zonder gist

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Zet de rijst op, vul de pan met water tot een centimeter boven de rijst. Meestal kan je de rijst dan mooi droog koken, maar elk fornuis is anders. Doe de deksel erop en roer regelmatig. Als het vocht op is en de rijst heeft nog een harde korrel moet je wat water toevoegen. Als de rijst geen harde kern meer heeft kan het vuur uit en kan hij nagaren. Zo krijg je geen koek op de bodem. Een schone pan en mooie rijst!

Snijd de kip in kleinere stukjes en braad deze aan met kokosolie of rijstolie in een grote wokpan. Ondertussen kan je de prei en de bloemkool klein snijden. Als de kip aan beide zijden is aangebakken kan je al de prei en bloemkool toevoegen, we gaan namelijk het gerecht sudderen, waardoor de kip mals gaar zal worden. Voeg 2 bouillonblokjes toe en doe de deksel op de wokpan. Regelmatig roeren. Als de bloemkool beetgaar is (naar wens) kan je het kookvocht binden met het bindmiddel. Altijd het bindmiddel oplossen in een beetje koud water, daarna toevoegen aan het warme gerecht. Klaar! Eetsmakelijk!