by

Citroenbonbons

Heerlijke citroenhapjes die je verfrissen en voorzien van gezonde vetten.

Deeg (no-bake):

  • 1 kop amandel of cashew meel
  • ¾ kop kokosmeel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1,5 theelepel vanilleextract
  • 4,5 eetlepel gesmolten kokosolie
  • Mespunt zeezout

 

Vulling:

  • ½ kop gesmolten kokosolie
  • 1/3 kop kokosmelk
  • 1/3 kop citroensap
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Citroenrasp van 2 citroenen
  • Mespunt zeezout
  • Eventueel amandelen of kokosrasp of eetbare bloemen als decoratie

Benodigdheden:

  • Een lage glazen ovenschaal of iets vierkant/rechthoekig, bonbonvormpjes kan ook.
  • Bakpapier
  • Mixkom
  • garde

 

Je kan zelf noten malen met de magimix. Zo kan je de prijs laag houden. De laagste prijs voor amandelen is 15 euro per kilo. Bewaar alles is goede afgesloten potten. Als kokosmeel zuur ruikt is het niet goed meer. Persoonlijk kies ik voor kokosbloesemsuiker, deze heeft een lage GI index en is praktisch in gebruik. Daarnaast past de smaak in het recept. Bio/fairtrade is vriendelijk voor de plantages. Vanille extract kan je in de natuurwinkel kopen, het is erg duur. Tegenwoordig handelen criminelen in vanille, omdat de prijs beter is dan goud. Soms staat er op een leuk festival ook een kruidenkraampje die gemalen vanille verkopen. Dat is erg praktisch in gebruik. Kokosolie koop je bio virgin! Kokosolie smelt je op heel lage temperatuur, het mag niet roken of dampen! Koop 2 biologische citroenen. Citrusvruchten worden met een bestrijdingsmiddel behandeld tegen schimmel, dat wil je niet in je bonbon.

Bereiding deeg:

Doe de droge ingrediënten van het deeg in een kom en mix deze goed met een garde in elkaar. Alvorens je de citroensap en kokosolie erover verdeelt. Het deeg moet samenhangen, niet uitelkaar vallen. Voeg iets meer kokosolie toe als het uitelkaar valt.

Leg een bakpapier in de vorm. Dit beschermt de smaak en het is handig uit de vorm te halen.
Je kan eventueel het deeg uitrollen met een deegroller op het bakpapier alvorens in de vorm te leggen. Je kan ook het deeg in de vorm storten en dat goed uitdrukken met de bolle kant van een lepel. Leg het deeg in de koelkast.

Bereiding vulling:

Neem het pannetje met gesmolten kokosolie en voeg daar de overige ingrediënten bij. Goed mixen met de garde. Proef of de smaak naar wens is. De citroen zal morgen meer aanwezig zijn in de smaak. Deze giet je over het deegje. Versier het nog met amandelen of kokosrasp. Daarna leg je het in de vriezer. Na een uur kan je het snijden in kleine bonbonnetjes.

Bewaren in de vriezer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *