by

Comfortfood dish

IMG_3408Door: Angela Coulet

Dit gerecht is glutenvrij, melkvrij en suikervrij. Echter niet geschikt voor mensen met een histamine intolerantie of erg gevoelige darmen i.v.m. met de nachtschade en bonen.

Ingrediënten:

  • 1 blik Canellini bonen
  • 1 pot La BIO IDEA Tomatenpuree 100 gram
  • 2 aubergines
  • 6 teentjes knoflook
  • Griekse kruiden of salie
  • Olijfolie of rijstolie
  • Groene bladgroentes; bijv spinazie of boerenkool
  • Bruine rijst

Bereiding:

Kook eerst de bruine rijst gaar. Laat de rijst met de deksel erop nagaren met het vuur uit.

Snijd de aubergines klein. Pers de knoflook in de knoflookpers uit in de pan en voeg flink wat olijfolie toe. Zet het vuur aan en laat de knoflook heel kort aanfruiten. Daarna doe je de aubergine erbij en de griekse kruiden. Even kort wokken, dan mag het vuur laag en voeg je de bonen en de tomatenpuree toe. Als laatste voeg je de spinazie of boerenkool toe. Het gerecht hoeft niet meer te koken, zorg dat alles op temperatuur is, dan kan je het zo al serveren.

Ook lekker om een restant de volgende dag uit de oven te serveren met kaas erop.