by

Dating anno 2016

dating
Opgegroeid in een moderne wereld zijn we allemaal gewend aan comfort. Ons leven word aan alle gemakken voorzien en alles komt naar je toe. We hoeven nergens meer geduld voor te hebben en onze verlangens zijn meestal zo vervuld.

Dit heeft serieuze consequenties voor het contact met elkaar. We zijn zo gewend aan comfort dat we emoties vermijden, want die zijn ‘moeilijk’. We zijn zo gewend aan comfort, dat we niet meer investeren in een relatie. We hebben geen geduld meer om te bouwen aan iets moois, liever vervullen we onze lust meteen met een vluchtig contact. Om dan uiteindelijk toch – leeg – achter te blijven.

Want het enige waar we echt naar verlangen; dat is verbinding. En verbinding kost moeite, communicatie, geduld en investering.

Eerst kwam de term “friends with benefits” om onze lust gevoelens te vervullen zonder ‘strings’ aan een ander persoon. Ongecompliceerd elkaar ‘gebruiken’. Blijft meestal niet ongecompliceerd op de lange termijn. Je maakt bindings-stofjes aan als je vrijt met iemand en dan ga je toch gevoelens ontwikkelen. Terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wou.

Nu is er een nieuwe term “Whatevering”. Waar helemaal niet word gecommuniceerd, gevoelens en emoties uiten helemaal vermeden wordt. Social Media heeft ons letterlijk plat geslagen. We uiten helemaal niets meer. Zo bang voor pijn en verdriet dat we hoge muren bouwen om ons heen. Die uiteindelijk ook voor pijn en verdriet zorgen, want zo vind je niet wat je echt nodig hebt: Verbinding.

Hoe krijg je wél wat je wilt?

Weet je wat sexy is? De ballen hebben om je grenzen, je behoeftes én je verlangens te uiten. De ballen hebben om jezelf te laten zien! De ballen hebben om voor jezelf te gaan staan. Dit ben ik! Like it or not!

Hoe je dat communiceert is wel van belang.

via GIPHY

‘Je moet mij wel elke dag bellen/appen’ of ‘Ik vind het fijn als je elke dag iets laat horen’.

‘Waarom hoor ik niets van jou!?’ of ‘Het lijkt me leuk om je weer te zien’.

‘Stop dit gaat te ver!’ of ‘Sorry, hier ben ik -nu- nog niet klaar voor, maar ik waardeer je gebaar’.

via GIPHY

Zie je het verschil?

Neem de leiding; geef het goede voorbeeld. De ander zal dit waarderen en wellicht gaan overnemen!