by

Eerste hulp bij eczeem en allergieën

Als klein meisje werd ik al geteisterd met lelijke plekken. Dit heeft behoorlijke psychische littekens achtergelaten. Kinderen zijn hard. Ze wilden mij geen hand geven omdat ze dachten dat ik besmettelijk was. Uiteindelijk ben ik mijn gehele schooltijd gepest. Niet leuk!

Als ik nu mensen zie lopen met dit probleem wil ik ze daarom erg graag helpen. Mijn ouders namen mij mee naar een homeopaat, een natuurarts, later ben ik zelf nog naar de dermatoloog, acupuncturist en allergoloog geweest. Alleen bij de dermatoloog bereikte ik wat tijdelijk resultaat. Maar uiteindelijk vond ik de oplossing! NAET therapie. Ik stuitte op dit filmpje van een Amerikaans jongetje die zo ziek was, dat hij niet meer naar school kon.

NAET therapie NAET therapie hielp mijn allergieën te elimineren. Waardoor ik (bijna) niet meer reageer op prikkels van buitenaf. Mijn huid is nog steeds erg gevoelig, dus dit is niet helemaal voldoende om het eczeem probleem in te dammen. Hoe werkt NAET? NAET werkt net als accupunctuur en bioresonantie op basis van het energetisch lichaam. Deze andere therapieën werken ook, maar wellicht veel langzamer. De therapeut kan gemakkelijk nagaan waar je allergisch voor bent, omdat zijn doosjes met buisjes in huis heeft, waar alle mogelijke producten zijn opgeslagen op basis van trilling. Als je zo’n buisje aanraakt, word je energetisch lichaam meteen zwak en dat voelt zij. Terwijl je een allergeen vasthoudt, krijg je een soort massage op je rug, waardoor je energetisch lichaam reset. Daarna mag je het product 25 uur niet aanraken of eten. Voor mensen die helemaal niet met energie bezig zijn natuurlijk een wazig verhaal. Maar de Chinezen doen het al honderden jaren! Kijk ook eens op www.allergie-weg.nl

Werkt NAET therapie niet; dan heb je een leaky gut. Misschien verstandig om eerst je darmen te reinigen en daarna naar de NAET therapeut te gaan.

Het immuunsysteem Eczeem begint in principe van binnen uit, het is een probleem van het immuunsysteem. Deze werkt niet goed of heeft het te druk met iets anders. Bijvoorbeeld te druk met stress, of een sluimerend virus, of teveel afvalstoffen.

Dit meisje heeft haar probleem kunnen verhelpen met een rauw dieet: http://www.mindbodygreen.com/0-15509/i-healed-my-daughters-eczema-with-a-raw-diet.html

Waarom werkt dat? Je geeft je lichaam de kans om alle afvalstoffen uit het lichaam te lozen. Je ontzuurd, doordat je verzurende producten zoals vlees, zuivel en granen laat staan. Het is dus een reinigingskuur voor het lichaam. Een periode rauw eten kan veel problemen verhelpen, zo zou het ook diabetes binnen een maand genezen. Maar ik adviseer niet om heel je leven lang rauw of veganistisch te blijven eten. Natuurvoeding gaat er vanuit dat wij dierlijke producten nodig hebben. Maar dat mag met mate, bijv 1x per maand zou al afdoende zijn.

Natuurvoeding adviseert bij eczeem een dieet van voornamelijk gestoomde groentes met vette vis. Maar let op de kwaliteit van de vis!

Mocht een sluimerend virus je immuunsysteem in de ban houden, dan is een kuur met Colloidaal zilverwater de oplossing (ipv de vernietigende anti-biotica).

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000005154200″ name=”Colloidaal zilver” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Waar heb ik nog meer goede ervaringen mee?

 • Lichttherapie
 • Darmreiniging met chlorella
 • Rode klei (masker of in bad)
 • Meinebase badzout
 • Producten met goudsbloesem/calendula en honing of propolis
 • Castorolie en kokosolie om te smeren (Kokosolie ging niet elke dag, dan kreeg ik onzuiverheden)
 • Driekleurenviooltje capsules
 • Vitamine c, zink, vitamine E
 • Slijmvliesopbouwende supplementen GLA en Borageolie (visolie ook, maar ik maak mij zorgen om de vervuiling van de vis)
 • Om te reinigen stomen met kamille, daarna afspoelen met koud water

Wat te doen bij jeuk?

 • Weegbree thee
 • Een koud kompres
 • Klei (denk aan lekker in een modderbad rollen, dat zou toch heerlijk zijn bij jeuk!)
 • Meinebase badzout

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000005174212,9200000005158942,9200000005933133,9200000005153684″ name=”eczeem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Allergieën

Denk na over wat je eet. Ik heb geen allergieën meer, maar ik kan nog steeds niet tegen sommige conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Dat is gewoon troep! Een paar maanden geleden at ik een maaltijdsalade van de AH met conserveringsmiddelen in de dressing; alles ging jeuken, mijn lip werd dik en mijn handen en oren werden rood! Ik greep toen meteen een citroen (vitamine c breekt histamine af) waardoor mijn dikke lip verdween. Ook ben ik weegbree thee gaan drinken en toen was het vrij snel weer weg.

Je kan overal allergisch voor worden waar een eiwit in zit. Allergieën zijn een reactie op eiwitten, intoleranties zijn reacties op alles mogelijk. Test alle zalfjes voordat je ze gebruikt!

Je reactie kan ook emotioneel zijn. Een ervaren NAET/Kinesiologist kan hier wat mee.

 

Hopelijk bespaar ik je hiermee een hele zoektocht en lukt het jou om weer te genieten van het leven zonder die belemmeringen!!