by

Eerste hulp bij verkoudheid:

verkoudheid

Verkoudheid is een teken dat je slijmvliezen niet optimaal werken én je immuunsysteem/weerstand te laag is of ergens anders het érg druk heeft.
Hoe krijgen we zo snel mogelijk die vervelende knakker uit ons leven?
Korte termijn oplossingen:

  • Begin de dag met verse gember thee. Een gember wortel kost vaak maar 30 cent! En het is zo’n krachtige wortel! Knijp een centimeter door de knoflookpers in een glas thee. Het liefste losse groene thee. Voor nog extra power voeg je ook kurkuma toe. Deze kan ook vers, of een snufje poeder. Beide werken ontstekingsremmend
  • Wissel af met salie en tijm thee
  • Neem een vitamine C -ester C- die niet van een drogisterij komt.
  • Druppel pure echinaforce druppels in de keel. Het is net alsof je een shotje neemt, een echt paardenmiddel. Zo ben je ook meteen van je keelpijn af.
  • Lunch met een lekker pittig boullionnetje van chilipepers. Zo slaan gelijk al je luchtwegen open. Verse kippenboullion zit vol met goede vitamines om ook een griepje aan te vechten.
  • Neem een snufje keltisch zeezout in een glas water of maak solé, om je mineralen aan te vullen. (trouwens erg belangrijk, zeker op een warme dag en bij het sporten)
  • Mierikswortel, radijsjes, rettich ondersteunen de sinusholtes.

Lange termijn oplossing:

Sowieso lekker die thee blijven drinken! Je kan ook tussen de maaltijden door citroenwater erbij gaan drinken. Een hele citroen op een liter water uitknijpen, lekker fris!

Zoals ik al zei zijn de slijmvliezen niet optimaal. Je kan de slijmvliezen herstellen door elke dag een eetlepel geweekt gebroken lijnzaad aan je ontbijt toe te voegen. Of een supplement visolie of borage (starflower) olie te nemen.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000005142212,9200000005141904″ name=”Slijmvliezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je immuumsysteem/weerstand is niet optimaal. Een teken dat je teveel ontstekingsbevorderende voeding eet. Clean up your diet! Kappen met die gefabriceerde zooi en kies voor échte voeding. Zo dicht mogelijk bij de natuur blijven, alles met mate en gevarieerd. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je later niet zo snel lastig vallen met andere nare ongemakken.