by

Gezonde Quiche

Quiche bevat slagroom en kaas, een behoorlijke hoeveelheid verzadigd vet, daarvan mag je 1 eetlepel per dag. Je hersens hebben dit ook nodig. In biologisch slagroom en kaas zit (hopelijk, ondanks het verwarmingsproces) nog vitamine A, D, B11 en B12. Slanke producten bevatten minder! Veel vitamines hebben vet nodig om in op te lossen, maar ook door het proces gaan vitamines verloren.

kwarkdeegquiche broccoli

Gezond kwarkdeeg:

  • 225 gram speltmeel
  • 225 gram biologische kwark
  • Zout
  • Olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de ingrediënten en kneed ze samen of gebruik de keukenmachine, je grote vriend!

Smeer de quiche vorm in met roomboter en bekleed de boter met een laagje bloem.

Rol het deeg met een deegroller uit tot hij even groot is als de vorm. Bekleed dan de vorm.

Leg eventueel even in de koelkast, terwijl je de rest maakt.

 

Vulling:

  • 250 ml biologische slagroom
  • 2 eieren
  • Zout & peper
  • 1 broccoli
  • Geraspte kaas zonder conserveringsmiddelen

Maak de broccoli schoon en snijd deze in blokjes van 1 cm. Kook het daarna kort, ongeveer 5 minuten en laat het uitlekken in een vergiet.

Meng de slagroom en eieren en de kruiden.

Bak de lege deegvorm 5 min op 180 graden.

Vul daarna de vorm met broccoli, niet te veel! Houd wat te veel is apart.

Giet voorzichtig het slagroom en ei mengsel in de vorm, hierbij ook niet te veel! Er moet nog kaas overheen. Strooi de kaas erover heen, zodat het mooi verdeeld is.

Bak in de oven op 180 graden, tot het gaar is; 30 tot 40 minuten.

 

Niet heel de quiche in je eentje opeten 😉

Vries hem in zodat je een punt mee kan nemen naar je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *