by

Griekse quinoasalade

Een salade van quinoa en feta, olijven, tomaat, peterselie en een verse citroendressing.

Ingrediënten:
  • 170 gr quinoa, afgespoeld
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 100 gr gehalveerde cherrytomaatjes
  • 55 gr zwarte olijven, zonder pit en in plakjes
  • 125 gr feta kaas, verkruimeld
  • 4 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Het is erg lekker als je de quinoa eerst kort roostert in een koekenpan. Kook de quinoa in een pan met water en 1/2 theelepel zout. Laat 12/15 minuten zachtjes koken. Onderwijl kan je de zonnebloempitten ook kort roosteren in de koekenpan. Giet de quinoa af in een zweef. Om te zorgen dat het niet nat is, kan je het weer roosteren in de koekenpan om het vocht te verdampen. Zodra de quinoa is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Voeg tomaten, olijven, feta, zonnebloempitten, sjalot en peterselie toe. Meng goed door. Klop met een garde in een kleine kom de olijfolie, citroensap, Dijon mosterd, knoflook, 1/4 theelepel zeezout en zwarte peper samen. Schenk de citroendressing over de quinoasalade en meng door. De salade kun je meteen opdienen of afgedekt in de koelkast bewaren voor later.