by

Groenteroostaart

Groenteroostaart

Ingrediënten:

Piedeeg

  • 285 g bloem = 100 gr boekweitmeel, 150 gr kikkerwtenmeel, 35 gr maiszetmeel (binden)
  • 140 g boter
  • 130 g roomkaas
  • 5 tl koud water
  • 1.5 el azijn
  • 1 tl zuiveringszout

 

Roomkaascrème

  • 200 g roomkaas
  • 2  eidooiers
  • Italiaanse of griekse kruiden
  • olijfolie


Vulling

  • groene courgette
  • 4  tomaten

Extra nodig

  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • Een beslagkom
  • boter om in te vetten

Bereiding:

Piedeeg

Kneed (met de hand) de bloem, boter, roomkaas, water, azijn en het zuiveringszout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Roomkaascrème

Meng de roomkaas met de eidooiers. Meng de italiaanse kruiden door de roomkaas. Voeg een scheut olijfolie toe tot er een spuitbare crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag crème op de piebodem.

Vulling

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schaaf de courgette en tomaat in dunne plakken. Druk de plakken op hun zijkant in de roomkaascrème. Wissel af met de verschillende groente zodat er een soort roos ontstaat. Besprenkel de taart met olie en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Dit is een aangepast recept van 24kitchen: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/groenteroostaart