by

Havermout plaatkoek van Reny

havermoutplaatkoek
Deze koek is echt enorm lekker!! Kan je ook in muffinvormpjes bakken.
Kan ook met 2 appels en een halve mok rozijnen, echt smullen! Dankjewel Reny!

Havermout plaatkoek met bosvruchten

Voor 6 – 8 stukjes cake

  • 50 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 2 el lijnzaad*
  • 6 el water*
  • 50 gr kokosolie
  • 75 ml plantaardige melk
  • 50 ml honing
  • 50 gr bosbessen
  • 50 gr frambozen
  • 1,5 tl bakpoeder
  • rasp van 1 citroenschil (bio)

* lijnzaad + water kun je ook vervangen door eieren. 2 el lijnzaad + 6 el water = 2 medium eieren. Ik had ze niet in huis….

Nodig; schaaltjes, mengkom, steelpannetje, kleine bakvorm (10×15), bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een schaaltje en doe hier het lijnzaad in. Voeg het water toe en laat dit mengsel 5 minuutjes staan.

Doe het havermeel, amandelmeel en de havermout in een kom en schep goed door. Hou 1 el van het meelmengsel even apart. Voeg ook het bakpoeder toe aan de mengkom.

Doe de bosbessen en frambozen in een schaaltje en schep 1 el meelmengsel hier doorheen.

Smelt 50 gr kokosolie in een pannetje. Voeg de kokosolie, de honing én de melk toe aan het meel en meng tot een beslag. Boen de citroen even schoon met wat lauwwarm water, droog af, en rasp de schil boven het beslag. Schep nu ook het lijnzaadmengsel bij het beslag.

Voeg nu ook de bosvruchten weer toe en schep voorzichtig door. Vooral met de frambozen mag je wel een beetje voorzichtig zijn.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schenk het deeg in de bakvorm en schuif in de voorverwarmde oven. Bak in 45 minuten gaar. Wordt de bovenkant te bruin, dek deze dan even af met wat aluminiumfolie.

Havermout plaatkoek van Reny (Mind your Feed)