by

Het is niet jouw schuld

31-01-2015         geschreven door: Angela Coulet

despair Heb je overgewicht? Het is niet jouw schuld. “Hè? Maar elk pondje gaat door het mondje, toch?” Elke keer als je een vreetbui hebt gehad, voel je je schuldig en zeg je waarschijnlijk vervelende dingen tegen jezelf. Misschien vind je jezelf een loser dat je niet vol kan houden. Weer een dieet mislukt. “Ik ben een mislukking.” Maar echt, het is niet jouw schuld. We zijn veel te hard voor onszelf. Deze maatschappij vraagt enorm veel van ons. We moeten presteren, als maar beter zijn. En we moeten onszelf wegcijferen, voor onze baan of ons gezin. Eigenlijk zijn we helemaal niet zo gelukkig. Wellicht? Wie kan er nu gelukkig zijn onder deze stress?

Het is tijd dat we lief worden voor onszelf. Tijd nemen voor onszelf. In plaats van out-tunen door tv te kijken, in-tunen naar contact met onszelf. In plaats van tv kijken bijvoorbeeld een lekkere (natuurlijke ;-)) bodycreme te smeren, met een kaarsje en een geurtje aan. Weer ons lichaam voelen, weer contact maken. Wist je dat je lichaam met jou communiceert? Al we hoeven doen is luisteren.

Maar waarom is het dan niet mijn schuld? Omdat de tv-reclames ons misleiden. En niet alleen de tv-reclames, maar ook andere mensen of instanties. Ik ga geen namen noemen. Maar zij zijn ook verkeerd voorgelicht, of denken vooral aan hun portemonnee. Overal zit een marketing strategie achter verscholen, met een heel psychologisch plan erachter. Niet vreemd dat je daar intrapt! Daar is het voor ontworpen. Dus het is niet jouw schuld dat je eens een koekje pakt. Heel de supermarkt is ontworpen om jou die impuls aankoop te laten doen.

Nu buiten de marketing om, is er ook nog verslaving. Lichamelijke verslaving. Hoe sterk je geest er ook tegen opbokst, als je niet weet wat er in je lichaam gebeurt, blijf je vechten. Graag wil ik je de tools geven om het gevecht te overwinnen. Met mij vele andere! Graag wil ik bereiken dat iedereen de kennis heeft om in goede gezondheid te verkeren. In mijn blog over suiker lees je hoe een schommelende suikerspiegel jou in de ban houdt.

Het is ook nog mogelijk dat het afvallen niet lukt omdat je lichaam je beschermt. In je buikvet zitten namelijk allemaal toxines en afvalstoffen opgeslagen, zodat ze niet in je bloedbaan blijven rondspoken. Als je lichaam de materialen om die afvalstoffen af te voeren niet krijgt, dan houd het lichaam het vet vast. Voor jouw veiligheid. De materialen zijn onder andere chlorofyl. Alles wat groen is, bevat chlorofyl. Groene bladgroentes zijn daarom ontzetten belangrijk. Daarom zie je nu zo’n hype met groene smoothies.

Maak van afvallen geen strijd meer. Wees lief voor jezelf. Steun jezelf met aanmoedigende woorden. Verwen jezelf met pure voeding, aandacht en beweging. Lekker wandelen in je frisse buitenlucht. Met kennis over je lichaam, vervalt het gevecht; en word het een samenwerking tussen geest en lichaam. Natuurlijk is het altijd verstandig om steun en de kennis in te schakelen van een gezondheidscoach of orthomoleculair therapeut.

Obesity is starvation:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&x-yt-ts=1422579428&v=W5tJskeuVaw&x-yt-cl=85114404