by

Makkelijke Raw vegan taart

rawvegancashewpie

Voor deze taart heb je een keukenmachine nodig! Ik heb een Magimix mini.

Gezondheidsvoordelen:

Veel gezondheidsadviseurs adviseren om een groot deel van de dag rauw te eten. Dan krijg je de meeste voedingsstoffen binnen, omdat het met het koken verloren zou gaan. Nu ben ik met dat laatste niet helemaal eens, maar veel Nederlanders koken hun groenten wel helemaal tot prut en gooien dan het kookwater weg. Dat is natuurlijk zonde!

Het fruit bevat natuurlijk allerlei goede vitaminen en wij eten veel te weinig besjes. Dit is een goede manier om meer besjes binnen te krijgen! Vol anti-oxidanten, ontgiftend en goed voor de aderen. Het houdt de suikerspiegel stabiel en is goed bij bijv. Diabetes. Maar dan zou ik de dadelstroop vervangen door erythritol. Het is vrij lastig om deze biologisch te verkrijgen, dan moet je echt naar de reformwinkel. Dat is natuurlijk veel beter nog!

De cashewnoten bevatten goede vetten, eiwitten, foliumzuur, kalium, calcium en magnesium.

Agar agar is zeewier wat ook eiwitten bevat, maar vooral slijmvlies herstellend werkt. Ook psylliumvezels en chiazaad dragen bij aan het slijmvlies en een betere darmflora/stoelgang.

 
Ingrediënten rawvegan
Ingrediënten:

  • een zakje cashewnootjes ongezouten
  • Eetlepel kokosolie
  • Diepvriesfruit
  • Zoetmiddel bijv dadelstroop 2 eetlepels
  • een pakje plantaardige room
  • agar agar of psylliumvezels of chiazaad
  • 200 ml water

Bereiding:

Maal de cashewnoten tot een pasta met de keukenmachine en voeg een eetlepel kokosolie bij, zodat de keukenmachine goed zijn werk kan doen.

Neem een taartvorm en doe er bakpapier in. Doe dan de cashewpasta onderin uitsmeren. Dit is je bodem.

Het diepvriesfruit mag een beetje ontdooien, maal deze fijn met de keukenmachine en voeg 2 eetlepels dadelstroop en de plantaardige room toe. In sommige recepten gebruiken ze soya yoghurt of kwark. Dat mag ook natuurlijk!

Pak een pannetje met 200 ml water en los daar een zakje agar agar in op. Ik had stengels uit de Toko, daar heb ik de helft van in gedaan: 15/20 gram toch wel. Maak het warm en roer, zodat de agar agar oplost. Daarna meng je dit met het fruit mengsel en stort je het in de taartvorm. Dan mag het een uur de koelkast in en klaar! Eitje toch?

Wat ook kan is dat je in het fruit mengsel psylliumvezels mengt. Begin met bijvoorbeeld 2 eetlepels, roer het goed door en wacht 5 minuutjes. Is het nog niet stijf genoeg, herhaal het dan, tot het stijf is. Dit kan je ook doen met chiazaad, maar dan krijg je wel ‘pitjes’ in je taart, je zou de chiazaad ook kunnen fijnmalen, maar dan heb je een koffiemolen of vijzel nodig… lijkt me onhandig.