by

Mini-appeltaartjes

 

mini-appeltaartje

Samen met Laura van It’s a Food Life heb ik staan bakken.
Kijk voor heerlijke recepten ook eens op haar blog!

Recept voor 8 mini appeltaartjes met glutenvrij amandeldeeg

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:
voor het deeg
200 gram amandelmeel
1/4 tl (wijnsteen)bakpoeder
snufje zeezout
2 el fijngemalen lijnzaad + 6 el lauw water
3 el olijfolie

voor de vulling
2 appels, in kleine blokjes
2 el rozijnen, geweekt in water
2 el maple syrup
kaneel

voor de amandel custard
2 grote el amandelmeel
100 ml (amandel)melk
1 tl arrowroot (=bindmiddel)

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 180°C
De amandeldeeg bakjes: Maak eerst het lijnzaad ei. Dat doe je door de 2 eetlepels lijnzaad te mengen met 6 el lauw water. Dit laat je een paar minuutjes staan en zo ontstaat er een ei-achtige substantie. Roer daar dan de olijfolie doorheen. Doe het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg het lijnzaad ei toe en meng met je handen tot een deeg.

Pak een muffin vorm en vet in met kokosolie en bestuif met bloem. Draai 8 bolletjes van het amandeldeeg en vul 8 muffin vormpjes met het deeg. Zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast.

Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes en meng daar het kaneel, de rozijnen en maple syrup doorheen. Zet even weg.

Voor de custard meng je het amandelmeel met de melk in een steelpannetje. Laat langzaam warm worden op laag vuur. Los de arrowroot (of maizena oid) met 2 el koud water en voeg dit toe aan het amandelmeel/melk mengsel. Door koud water te gebruiken ontstaan er geen klontjes. Als het word toegevoegd aan warm vloeistof gaat het binden. Zorg dat je de vloeistof nog even verwarmd, zodat het goed bind. Voeg eventueel meer opgelost bindmiddel toe. Als het zo dik is als pudding ben je klaar.

Zet de muffinvormpjes met het amandeldeel 10 minuten in de oven. Vul de vormpjes vervolgens met een el custard en een flinke eetlepel appelmengsel. Bak de mini appelgebakjes nog 15 minuten in de oven.

Samen met Laura van It’s a Food Life heb ik staan bakken.
Kijk voor heerlijke recepten ook eens op haar blog!