by

Pastéis De Nata – puddingtaartje

Pasteis de nata

Toen ik in Portugal op vakantie was, werd ik verliefd op deze heerlijke gebakjes. Thuis ging ik op zoek naar het recept. Nu heb ik een gezonde versie bedacht!

Ingrediënten voor 24 kleine (4 cm) of 12 grotere taartjes (6 cm):

  • 225 gram kwark
  • 225 gram meel (spelt of haver/boekweit voor glutenvrij)
  • Olijfolie
  • zout
  • 4 eieren
  • citroen
  • honing
  • kaneel (het liefst een stokje in water laten trekken)
  • 2 et Maizena (biologisch ivm GMO)

Je hebt een deegroller nodig en kleine muffinvormen, het liefste metaal.
En een steelpannetje en staafmixer.

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 graden.

Eerst maak je kwarkdeeg door de kwark en het meel te mengen. Dit kan je met de keukenmachine doen of met de hand. Een beetje olijfolie en een beetje zout erbij doen.

Vet de metalen muffinvorm in.

Maak het aanrecht schoon en strooi er wat meel over. Rol het deeg uit met de deegroller. Zoek een glas dat een goede maat heeft voor de muffin vorm en steek deegrondjes uit met het glas. Vul de vormpjes met een deeg laagje. Bak 5 min voor in de oven.

Pak een steelpannetje, doe daar 4 eieren in, een eetlepel honing (of 2), een theelepel kaneel of een scheut kaneel water (dit beïnvloed de kleur van de mooie gele pudding niet). Rasp de schil van de citroen erbij en knijp een beetje sap uit op een kopje, om te voorkomen dat er een citroenpit in je mix valt. Blender het geheel met je staafmixer. Hierna los je 2 eetlepels maizena op in een klein beetje water. Dit los je op in je ei-mengsel en dan verwarm je het mengsel onder roeren tot het stolt.

Haal de vormpjes uit de oven en druk ze even aan met een lepel. Vul dan elk vormpje met wat ei mengsel tot alles op is en mooi gevuld. Bak dan nog zo’n 10 min gaar tot het mooi bruin geblakerd is.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *