by

Quinoaburger met gezonde knoflook Aioli

voor 2-3 personen

Ingrediënten:

Quinoa burger:

  •       2-4 eetlepels kokosolie
  •       1 kopje gekookte quinoa
  •       3 middelgrote eieren (te vervangen door aardappel puree voor veganisten)
  •       1 middelgrote wortel, geraspt
  •       1 kleine ui, fijngehakt
  •       1 eetlepel bieslook, fijngesneden
  •       1 eetlepel koriander, fijngesneden
  •       1/4 kopje amandelmeel
  •       Zout en peper, naar smaak

Ook lekker voor 12 burgers! (invriezen):

  • een hele bloemkool
  • 2 bakjes hutekase
  • 1 kop quinoa
  • kurkumma, zout en peper

Gezonde knoflook Aioli:

  •       1/2 kopjes gepelde amandelen of cashewnoten, geweekt gedurende minimaal 4 uur
  •       1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  •       1 eetlepel biologische Dijon mosterd
  •       2 eetlepels citroensap
  •       2 eetlepels olijfolie
  •       1/4 – 1/2 kopje water (als dat nodig is)
  •       1/4theelepel zeezout

Bereiding:

Meng alle burger ingrediënten in een kom.

Doe 2 eetlepels kokosolie in een middelgrote koekenpan opmatig vuur.

Schep met behulp van een soeplepel het burger mengsel inde koekenpan en maak het een beetje plat. Plaats zoveel burgers als je wilt inde koekenpan, zorg ervoor dat de randen elkaar niet raken.

Bak ze een paar minuten aan elke kant, tot ze lichtgoudbruin zijn en leg ze daarna op keukenpapier.

Om de dipsaus te maken, plaatst alle ingrediënten (behalve het water) in een hoge snelheid mixer en meng tot goed gecombineerd.Voeg dan langzaam het water en meng tot de knoflook aioli een mooie en romige consistentie heeft.

Eetsmakelijk!