by

Recept Marokaanse salade

Marokaanse Salade

Door: Angela Coulet

Voor 6 personen (of 4 en 2 lunch de volgende dag )

Ingrediënten:

  • 180 gram rode rijst
  • 4 paprika’s
  • courgette
  • 2 handjes snijbiet
  • 2 handjes rozijnen
  • Een blik kikkererwten of gaargekookt
  • 1 pakje fetakaas
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Kurkumma
  • Komijn
  • Koriander

Bereiding:

Kook de rijst gaar door hem in een pan te doen met koud water tot vingerkootje boven de rijst. Als de rijst net gaar is doe je de pan van het vuur en laat je het nawellen. Het laatste vocht wordt dan opgenomen. Deze methode komt uit Indonesië J

Wel de rozijnen in warm water. Leg de courgette in plakjes in de oven en de paprika’s gehalveerd onder de grill met de schil naar boven. Een beetje citroensap en/of munt maakt het nog lekker fris.

Pak een grote schaal en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Voeg dan ongeveer een theelepel van de kurkumma, komijn en koriander toe. De koriander mag ook vers zijn. Meng dit doorelkaar, voeg dan de gewassen kikkererwten en fetakaas toe. Snij en was de snijbiet in stukjes en voeg het aan de schaal toe. Kijk nu of de paprika’s en courgette gaar zijn. Bij de paprika’s moet de schil uitgedroogd zijn, zodat je die kan verwijderen. Snijd alles in stukjes en voeg het toe. Vergeet de rozijnen niet. Als laatste voeg je de rijst toe, eventueel laat je die eerst afkoelen, anders heb je een lauwwarme salade en dat kan ook lekker zijn!

Op de foto met Tzatziki en een kipspiesje.

Voor Tzatziki snijd ik met een dunschiller plakjes komkommer die ik met yoghurt meng en een beetje peper en zout. Niet te moeilijk doen!