by

Teleurstelling bij daten; wat kan jij doen?

Soms trekken we een terugkerend patroon aan en blijven we in het daten hangen. Dan kan je heel boos en teleurgesteld worden, en dat is goed om te uiten! Maar daarna moet je wel weer opstaan en eraan werken. Het is de bedoeling dat je van elke ervaring leert en zo vooruit komt. Hoe kan je zorgen dat je niet stilstaat?

Natuurlijk is elke situatie anders, maar er zijn een paar dingen die mij opvallen.

 • Hoge verwachtingen
  In Nederland is het wat minder erg geloof ik, maar vaak word er veel verwacht van elkaar. De man moet betalen, de juiste kleding dragen en vooral geen witte sokken! Ik ben geen man, dus ik weet niet wat voor eisen hun stellen. Maar ik heb iets gehoord over ‘geen dikke koeien’.
  Natuurlijk heb je recht op een goed verzorgde partner! Maar te hoge verwachtingen zorgen dat we allemaal een masker opzetten om maar door de wedstrijd van vleeskeuring heen te komen!
  Na een maandje daten lukt het niet meer om dat masker op te houden en komt de ware aard naar boven. Dat valt vies tegen. Het zou fijn zijn als we allemaal geaccepteerd worden voor wie we zijn, elkaar in onze waarde laten. En het helpt iedereen als we ook gewoon zijn wie we zijn, en niet iemand anders. Je wilt toch graag iemand aantrekken die bij je past?!
 • Aantrekkingskracht verwarren met chemie
  Een veel gezochte vraag op internet: ‘ben ik verliefd?’ Als je dat jezelf afvraagt, dan kan ik meteen zeggen ‘nee!’ Liefde heeft geen voorwaardes, liefde heeft geen maar-en, liefde is gewoon. En al die eigenaardigheden aan hem of haar worden net zo mooi en leuk.Charismatische personen kunnen gemakkelijk aantrekkingskracht creëren. En net zo gemakkelijk kan het weer wegvallen! Aantrekkingskracht is afhankelijk van je uitstraling. Iemand die goed in zijn vel zit, die gepassioneerd is over iets, zelfverzekerd overkomt en vol leven is; die heeft aantrekkingskracht. Zij stralen uit ‘Ik LEEF; met hoofdletters’, dat willen wij ook! Die fijne energie willen we graag overnemen, daarom gaan we als bijen eropaf.
  Daarom valt een relatie die gebaseerd is op aantrekkingskracht in duigen als het even wat minder gaat met deze persoon. ‘So much for ‘in good and bad times’.Chemie, dat ontstaat en gaat niet meer weg. Soms gebeurt het pas – of juist – bij een verbindend gesprek. Chemie heeft geen voorwaardes. Chemie is gewoon. Die onverklaarde band met een persoon. Of juist een band waar je aangewerkt hebt door veel verbindende activiteiten te doen en gesprekken te voeren. Chemie is een connectie, een energetische connectie. Dat ook blijft in mindere tijden.

Conclusie: Liefde is gewoon! Je hoeft niet te streven, te reiken, te veranderen! Je hoeft alleen open te staan voor de verbinding en jezelf bereikbaar maken in de wereld!

 • Patroon vanuit je jeugd
  Dan heb je nog patronen die je dating-wereld beïnvloeden, die stammen uit je jeugd. Denk aan faalangst, verlatingsangst en prestatiedruk. Het is de moeite waard om dan een boek te lezen over ‘hechtingsvormen’. Dit helpt je te begrijpen of jij een vermijdend, angstig of veilige hechtingsvorm hebt. Je kan hier vanaf komen door het jeugdtrauma te verwerken met de hulp van een psycholoog. Soms moet je ook energetisch het trauma uit je systeem laten halen. Deze vormen serieuze blokkades die ook fysieke klachten geven.

 

Dit is een goed boek over hechtingsvormen.
 

Geef het tijd. Het universum geeft je een cadeautje, nadat je deze inzichten hebt verwerkt! Maar misschien duurt het langer dan jij graag wilt! Een nuttige tijd om te oefenen om gewoon jezelf te zijn! Ontdek jezelf!
gif