by

Thaise rode curry

Panang Curry (Kaeng Phanaeng Neua)

Als je een beetje gezond wilt afhalen dan is de thaise keuken een goede optie! Maar je kan het natuurlijk ook zelf bereiden. Het bleek niet zo moeilijk, ik had meteen een foodorgasme van deze saus 😀

Ingrediënten:

  • 4 kippendijen of 2 lappen rundvlees 500 gram
  • Een blok santen (kokoscrème)
  • oestersaus
  • 1 limoen
  • 1 hete peper
  • 3 kleine uien
  • 2/3 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 tomaten
  • kokosolie om te bakken
  • ronde rijst of soba noedels
  • eventueel een kwart witte kool

Bereiding:

Zet de eventuele rijst op.

Snijd de uitjes, knoflook, gember, peper en tomaten fijn. Fruit deze aan met kokosolie in een diepe roestvrijstalen pan. Als het helemaal gaar is voeg je de limoensap toe en een scheut oestersaus en 1/3e santen. Pureer dit mengsel met een staafmixer. (limoensap bijt de aanbaklaag of ijzer van je pan)

Je hebt nu curry pasta gemaakt! dat was niet zo moeilijk toch?!

Mocht je voor noedels kiezen, dan zou je die nu kunnen opzetten.

Voeg een beetje water toe en doe het vlees in de pan, laat het lekker even stoven tot het gaar is.
Ik heb nog wat extra groenten toegevoegd, namelijk een kwart witte kool.

Vergeet je rijst of noedels niet 🙂

Smakelijk!

~~

Dit gerecht werkt verwarmend en bevat veel heilzame ingrediënten die je goed kan gebruiken als je wat last heb van verkoudheid of slijm. Lekker bij wat koude, donkere of regenachtige en vochtige dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *