by

The science of Allergies

Vandaag ga ik paardrijden, terwijl ik nog allergisch ben voor hooi. Waarom en hoe pak ik dat dan aan?

Waarom:
Ik laat mijn allergieën mijn leven niet beperken. Anders zou ik vrijwel niets meer kunnen, gezien de waslijst waar ik allergisch voor was! Ik wil genieten van het contact met het paard, van de nieuwe ervaringen en gezellig met een vriendin buiten bezig zijn. Bovendien bouw ik vertrouwen op met mijzelf, vertrouwen in mijzelf. ‘I got my back, when shit happens’.

Hoe pak ik dat aan?

Letten op voeding
Ten eerste eet ik die dag geen histamine rijke producten, omdat de reacties komen van te veel histamine in het lichaam. Ik eet ook geen zuivel producten, om slijmvorming te voorkomen.
Ik eet ’s middags wel graag groentes, wat wel kan is bijvoorbeeld wortels en komkommers.
Ik moet wegblijven van bijvoorbeeld: alcohol, azijn (sladressing), tomaten, spinazie, aubergine en avocado.

Suppletie
Ik neem de maaltijd voor het paardrijden 2x scuttelaria, dit kruid breekt histamine af. Wat ook mogelijk is, is 1x scuttelaria voor en 1 na de activiteit.
Daarnaast vitamine C, ook dit helpt bij de afbraak van vitamine C
Beide supplementen zijn veilig om te gebruiken, zonder bijwerkingen of contra-indicaties.

Keeping your cool! Don’t panic.
Allergieën zijn eng, maar meestal is het zo weer over. Dus ik probeer mijzelf kalm te houden en ademhalingsoefeningen te doen in de buitenlucht. Dit helpt ook met ontgiften.

Op lang termijn
Slijmvliezen aansterken met omega 3 supplementen, L-glutamine (let op contra-indicaties) of een aloe vera kuur. L-glutamine moet je niet nemen zonder therapeutisch advies.
Samen met pro-biotica.
Of je neemt deze pro-biotica met slijmvliesopbouwende extra!

[bol_product_links block_id=”bol_5714929bb3765_selected-products” products=”9200000005143374″ name=”Pileje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

NAET therapie elimineert allergieën, hoera voor deze uitvinding. Deze therapie werkt op basis van ons energetisch lichaam, net als acupunctuur en bioresonantie. Door middel van de spiertest voelen ze zwakte bij een product waar jij allergisch voor bent. Daarna volgt een massage van acupunctuurpunten op de rug. Dit ‘reset’ als het ware je reactie op het product.
Het heeft voor mij al wonderlijk resultaat gehad, daarom ga ik natuurlijk even terug.

Wat ik doe bij:

Allergische jeuk, vochtbultjes:
Weegbree thee (al heb ik niet echt gemerkt dat het echt werkt…)
In bad met Meine Base en Rode Klei
Alleen smeren met jojobaolie
Propoliscrème, mits je daar tegen kan
Ademhalingsoefeningen

Allergische oogontsteking:
Stomen met kamille of ogentroost.
Wandeling in het bos. (dit detoxt en frisse wind in je ogen)
Detoxen van de lympfe, bij mij werkte Detoxico van GM goed.
Uien snijden mijden!