by

Waarom gewoon eten niet meer toereikend is

Waarom gewoon eten niet meer toereikend is

In onze huidige maatschappij loop je sowieso tekorten op. Dat is niet zo mooi! Groentes zijn de afgelopen 30 jaar met enorm achteruitgegaan in voedingswaarde. Onze landbouwgrond is minder rijk aan belangrijke mineralen. Je moet dus meer groentes en fruit eten om hetzelfde binnen te krijgen. Maar de meeste mensen lopen al rond met een onbalans in de darm, dus de meeste van deze mineralen en vitamines kunnen we niet eens opnemen. Scheetjes laten is toch normaal? Voor die opgeblazen buik slik ik Rennie of neem ik Activia. Ondertussen loop je een groot tekort op. Als je zo lang met onbalans in de darmen rondloopt, heeft dat weer andere vervelende gevolgen, maar daar ga ik even niet op in. Een gezond lichaam stinkt niet, omdat het lichaam de afvalstoffen gemakkelijk afvoert.

1389974_49005427

 

Nederlanders eten over het algemeen veel te veel zuivel en brood. Deze belemmeren ook de opname van vitamines en mineralen en vaak vervuilen ze het lichaam ook met antibiotica en pesticides. Allebei zijn verzurend en het fytinezuur in de granen belemmeren de opname. Denk eens aan de zure geur in het bejaardentehuis? Daar ben je nu naar toe aan het werken.

 

Wij lijden ook onder grote hoeveelheden stress, ook dit brengt de darm tot onbalans. We kunnen nog wat meer leren van de Zuiderlingen met hun gezonde Mediterraan dieet, namelijk genieten! Manjana Manjana! Ga eens wat vaker in die hangmat liggen… Zoek een hobby waarbij je met je handen of lichaam moet werken. We zitten veel in ons hoofd. Als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed een moestuintje aanleggen voor je eigen groentes. Wel even de bodemwaarde laten meten!

 

Feit is nu dat de superfoods niet voor niks zijn geïntroduceerd, maar deze wel kritisch moeten worden gebruikt. Sowieso niet te veel van nemen, overdaad schaadt. Deze ontwikkeling is een impuls om weer balans te vinden in het kwaliteit van ons eten. Vaak gaan we van het ene extreme naar het andere, om zo in het midden uit te komen. Het zullen nog beweegbare jaren worden! Wat ik sowieso aanraad is om meer zeegroentes te gaan eten, die zitten namelijk bomvol met mineralen. Daarnaast helpt groen afvalstoffen af te voeren. Ik geloof dat er straks veel zeewierboerderijen zullen gaan vormen. Je kan zeewier prima meekoken met rijst of groentes, heel gebruiksvriendelijk!