by

Waarom gezond eten helpt bij bewustwording

bicycle-tracks

Het leven is net als Youtube! Je wilt graag muziek luisteren, maar je weet nog niet wat en er is zoveel keuze! Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Je kan besluiteloos staren naar het scherm, of je vult gewoon het eerste woord wat in je opkomt in. Je gaat vanuit daar klikken op dingen die je aandacht trekken. Soms denk je: ‘Getver dit was niks’, en doe je een stap terug, of op zij. En soms vind je iets wat je wel bevalt en leidt dit pad naar meer, meer van al dat goede!

Je ziet tegenwoordig veel mensen die bevriezen onder de druk om een keuze te maken. Onze maatschappij is zo prestatie gericht. En oh nee; je zou eens een verkeerde keuze maken en je kostbare tijd verspillen! Wat een ellende…

Verkeerde keuzes zijn vaak goede lessen in ons leven. (Vaak… zeg maar altijd!) Bovendien is het leven niet perfect en loopt het niet volgens plan. Hoe graag de maatschappij die perfectie ook van ons verlangt, het is niet van belang. We lopen gewoon op een pad en gaan van links naar rechts en soms een beetje terug en dan in sprongen vooruit. Het is geen rechte lijn.

“Life is what happens when you are busy making other plans”

Gezond eten is net zo. Je begint gewoon ergens. Je neemt kleine stapjes. Je herhaalt wat bevalt. ‘Dat lekkere simpele recept van stukjes appel met amandelmeel met kaneel.’ Gezond en makkelijk. Je raakt het beu en zoekt naar iets anders. Heerlijk dat wij internet hebben, met zoveel leuke pagina’s om ons te prikkelen. Regelmatig kijk ik op foodgawker. Al bevat deze website weinig gezonde recepten, het prikkelt mij en zorgt dat ik iets vind waar ik op verder kan zoeken. Zie ik bijvoorbeeld een lekkere quiche met bieten, dan ga ik op zoek naar de gezonde variant (Engels).

Sinds ik pfeiffer heb, verslonst mijn inspiratie ritueel, omdat ik helemaal nergens energie voor heb. Zo gaan we in ups en downs, en moeten we onszelf steeds een nieuwe IMPULS geven 😉 Zodat we weer terugkomen in het nieuwsgierige, ontdekkende, speelse leven. Dat is het mooie, van het leven, het is een rollencoaster; better make sure the ride is to your likings! Neem het stuur en begin ergens en ga gewoon rijden!

“Life is like riding a bicycle, in order to keep your balance you must keep moving”