by

Wat zijn de gezondste theesoorten?

via GIPHY

Artikel door: de Theebaron

Veel mensen weten inmiddels wel dat thee gezond voor je is. Uit recente onderzoeken is naar voren gekomen dat het drinken van thee de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. Dit komt door de anti oxidatieve eigenschappen van thee. Maar welke theesoorten zijn nou echt gezond voor je? En met welke thee kan je problemen voorkomen?

Groene thee

Groene losse thee is gemaakt van de theeplant en daarbij heeft deze theesoort weinig chemische veranderingen moeten ondergaan. Verder zit groene thee vol met antioxidanten en dat maakt deze theesoort nog een stuk gezonder. Groene thee is in Japan zelfs een erkend preventief middel voor kankerpreventie. Groene thee staat bekend als één van de meest natuurlijke theesoorten. Ook heeft groene thee een positief effect op je spijsverteringskanaal en afweersysteem. Verder is ook bekend dat groene thee helpt bij je alertheid, concentratie en bij het afvallen.

Rozenbottelthee

Rozenbottelthee zit vol met mineralen en vitamines. Deze theesoort staat erom bekend dat het vol zit met vitamine C en is daardoor een goed middel tegen griep en verkoudheid. Uiteraard zitten er ook veel vitamines A en B in. De rozenbottel heeft ook een ontstekingsremmende werking bij gewrichtspijn en heeft een positief effect op de spijsvertering. Wel heeft rozenbottel een sterke smaak, dus je moet er wel van houden.

Kamillethee

Kamillethee is een kruidenthee zonder cafeïne. Het voordeel aan deze theesoort is dat je ervan lekker ontspannen raakt waardoor je kalmer wordt en lekkerder kan slapen. Verder helpt kamillethee bij keel- en menstruatiepijn. Het is ook goed bij buikkrampen en het verbeterd net als bijna alle theeën je spijsvertering. Er zitten ook geen calorieën in deze theesoort en het is ook nog is goed  voor je tandvlees!

Jasmijnthee

Jasmijnthee is bij veel mensen erg populair. Het is niet alleen een lekker ruikende thee maar het is ook nog is erg gezond. Jasmijnthee bevorderd je concentratie, vermindert je spierpijn en is goed tegen allergieën. Ook jasmijnthee zit voor met antioxidanten en vitamines wat natuurlijk goed is voor het immuunsysteem.  Net als kamillethee is deze theesoort rustgevend en helpt het bij slaapproblemen.

Andere gezonde theesoorten

Veel planten en kruiden zijn erg gezond. Hier wordt dan vaak thee van gemaakt wat lekker en gezond is. Wat de laatste jaren erg steeds meer uit Japan overwaait naar Europa is matchathee. Dit is de groene thee uit Japan waarbij thee niet getrokken wordt van de theebladeren maar de bladeren worden tot poeder gemalen. De matchathee bevat tot 10 keer meer gezonde stoffen dan gewone thee. Deze thee zit vol met mineralen, aminozuren en vitamines. Dus als je nog een gezond thee wilt ontdekken is matchathee en echte aanrader!

matcha thee