by

ZEEKRAALSCHOTEL

2 personen (kost tussen de 3 en 4 euro p.p)
(glutenvrij, graanvrij, melkvrij, suikervrij, veganistisch, zooivrij)

Door: Irene Lelieveld

1 bak zeekraal (afspoelen en harde takjes eraf halen)
250 gr linzen (gekookt)
200 gr Slim pasta (reform) of toko Shirataki/ Konjac noodles
1 eetl Ume pasta
1 scheut tamari
knoflook
1 eetlepel kokosvet
1 ui (gesnipperd)
Geelwortel en peper

Roerbak eerst de ui in kokosvet en daarna voeg je alles er bij. Als laatste de zeekraal. Roerbak tot het knapperig.

WAAROM IS DIT ZO GEZOND?
ZEEKRAAL vol jodium (erg goed voor mensen die geen brood eten)
Vezels en mineralen.
UME PASTA: superfood: bevorderd opname mineralen, ontzuurd, ontgift. Verbeterd immuniteitssysteem.
KONJAC (slim pasta) : Is een wortelsoort, bevat geen calorieën, vult enorm, detox het lichaam, suikerspiegel regulerend en heilzaam voor darmen in kleine hoeveelheden (niet meer dan 200 gram eten)
TAMARI is gefermenteerd en bevorderd daarom de spijsvertering en zit volaminozuren en enzymen.
LINZEN: deze niet te vaak eten want er zitten lectine in, maar 1 x per week is prima. Het is namelijk een volwaardige eiwit, veel vezels en zit vol met de mineralen, molybdeen, foliumzuur, mangaan. ijzer, fosfer.
GEELWORTEL: ontsteking werend en werkt super bij degeneratie ziektes. Zeker incombinatie met zwarte peper versterkt dit het ontsteking werend effect.
KNOFLOOK EN UI : teveel voordelen om op te noemen